LivingSkills Oy

”Ilman kompastelua ei opi kävelemään”

LivingSkills on suomalainen eri alan asiantuntijoiden omistama yritys, joka tuo markkinoille digitaalisia, räätälöitäviä arviointityövälineitä. LivingSkillsin toiminta-ajatuksena on muuttaa toimintatapa ongelmakeskeisestä voimavara- ja ratkaisukeskeiseksi ja aidosti asiakasta osallistavaksi.

Parannamme sosiaali- ja terveydenhuoltoalan tuottavuutta ja vaikuttavuutta tarjoamalla helppokäyttöisen digitaalisen työvälineen. Samaa työvälinettä voi hyödyntää moneen eri tarkoitukseen: taitoja, kykyjen ja palvelutarpeen kartoittamiseen, tavoitteelliseen työskentelyyn, edistymisen seurantaan sekä toiminnan tuloksellisuuden arviointiin.
Työmme lähtökohtana ovat asiakkaidemme tarpeet ja tavoitteet. LivingSkills-työvälineiden avulla suunnitelmallisen ja päämäärätietoisen työskentelyn toteuttaminen on vaivatonta ja helppoa. Olennaista on löytää yhteinen tavoite.

Toimitusjohtaja Kaisa Nyberg:

”Ihminen, jonka maailmassa on vain yksi totuus, köyhtyy henkisesti.”

Ensimmäinen tuotteemme, LivingSkills Kuntoutus – työkalu syntyi käytännön kokemusten pohjalta. En löytänyt organisaatiomme tarpeita vastaavaa toimintakyvyn ja toiminnan tuloksellisuuden arviointityövälinettä, kun työskentelin julkisella sektorilla mielenterveyspalvelujen suunnittelijana. Aloin siis kehittämään sitä itse opintovapaani aikana.

Olen koulutukseltani hallintotieteen maisteri, pääaineena soveltava psykologia. Aiemmilta ammateiltani olen terveydenhoitaja ja mielenterveyshoitaja. Olen tehnyt niin käytännön hoito- ja kuntoutustyötä kuin asiantuntija- ja esimiestyötäkin. Olen työskennellyt muun muassa lastensuojelussa ja mielenterveystyössä. Työhistoriaa on julkisella sektorilla ja järjestötyössä sekä palvelujen tilaajan että toteuttajan roolissa.

Roolini yrityksessä on vastata kokonaisuudesta ja yleisjohtamisesta. Olen innovaattori - ideoiden tuloa ei voi estää. Siksi olenkin erityisen mielelläni uusien tuotteiden tuotekehityksessä mukana. 

Olen utelias ja haluan oppia kaiken aikaa uutta. Tällä hetkellä tekeillä on väitöskirja hoitoyhteisöjen muutoskokemuksista.

kaisa.nyberg(at)livingskills.fi

Kehitysjohtaja, rohkean kokeilukulttuurin kannattaja, Eliisa Moilanen

”Ei voi olla rohkea, jos ei pikkasen pelota.”

Koulutustaustani on energiatekniikan diplomi-insinööri, mutta lähes 15 vuotta Nokian tuotekehitysyksikössä erilaisissa laatu- ja kehitystehtävissä kouli minusta myös systemaattisen ja tuloshakuisen projektipäällikön. Olen järjestelmällinen organisaattori, jonka energinen ja positiivinen työskentelyote saa muutkin innostumaan. En pelkää ihmisiä ja luontevana verkostoitujana ylläpidän mielelläni solmittuja suhteita.

Oman osaamiseni soveltaminen täysin uudella toimialalla kannustaa oppimaan uutta. LivingSkills -tuoteperheen kehittäminen, palvelutarpeen ja vaikuttavuuden arviointi saavat minut innostumaan. Yrityssparraajana ja kouluttajana autan yrityksiä soveltamaan LEAN-ajattelua palveluliiketoimintaansa.

Luonteeltani olen itsenäinen ja päämäärätietoinen. Uskallan unelmoida suuria ja olen rohkea kokeilija. Kehittäjän mieleni on kuin laskuvarjo, se toimii vain avoimena. Se näkyy myös vapaa-aikanani kun minulla on aina jokin remontti tai entisöintiprojekti meneillään. Mieheni kanssa toimimme myös aktiivisesti tukiperheenä eli kerran kuussa olemme suurperhe. Lapsivapaina viikonloppuina suuntaamme yhteisen harrastuksemme, lavatanssien, pyörteisiin.

eliisa.moilanen(at)livingskills.fi

Talouspäällikkö, controller Sari Eerola

”Maailmasta ei hauskuus lopu, kun osaa nauraa myös itselleen!

Roolini LivingSkills -yrityksessä on turvata talous, struktuurit ja realiteetit. Tähän olen saanut valmiuksia työurallani teknisellä alalla, projektinhallinnan sekä taloushallinnon tehtävissä. Vuodesta 2011 olen työskennellyt controllerina.

Minua on luonnehdittu jämäkäksi ja määrätietoiseksi. Elämänfilosofiani mukaan kannattaa rohkeasti kokeilla uutta, mutta pitää jalat maassa ja järki päässä.

Työ on iso osa elämääni, mutta osaan heittää vapaallekin. Kun menojalkaa alkaa vipattaa, suuntaan festareille jammailemaan.

Vapaa-aikana viihdyn perheen ja ystävien parissa, kuntosalilla sekä rintamamiestaloni pihapuuhissa.

sari.eerola(at)livingskills.fi 

 

Tietohallintopäällikkö Tomi Rinne

"Järjestys se olla pitää, vaikka sitten vähän huonompikin!”

Olen reilu neljäkymppinen IT-nörtti joka on saanut - tavalla tai toisella- olla tietotekniikan parissa kohta jo kolmekymmentä vuotta. Roolini on osallistua digitaalisen työvälineen tekniseen kehittämiseen sekä varmistaa tuotteen tekninen laatu ja toimivuus.

Olen innokas kestävyysurheilun harrastaja, joten vapaa-aikani kuluu pitkälti juoksun, suunnistuksen, pyöräilyn sekä hiihdon parissa. Olen myös DIY-ihminen, eli nikkaroin mielelläni niin tietokoneella kuin vasarallakin kaikennäköistä itselleni.

tomi.rinne(at)livingskills.fi

 

Erityisasiantuntija Reita Nyberg

”Arvosta virheitäsi, sillä ne kertovat sinulle, miten ei pidä jatkossa toimia.”

Olen koulutukseltani naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, gynekologinen onkologi ja sertifioitu robottikirurgi. Vuosien työskentely operatiivisella alalla ja nuorten kollegojen opastaminen on tuonut näkökulmaa leikkaustaitojen hankkimiseen, opettamiseen ja arvioimiseen.

Hankkimaani kokemusta olen hyödyntänyt ensimmäisen LivingSkills Premium-arviointityökalun kehittämisessä. Räätälöity työkalu on kehitetty gynekologisen kirurgian koulutuskäyttöön.

Lääkärintyöni ohella olen aktiivisesti mukana vertaistuki- ja järjestötoiminnassa. Olen myös yksi LivingSkills Oy:n perustajaosakkaista.

reita.nyberg(at)livingskills.fi

Creative Director Tatu Laakso

“Hyvä muotoilu on ongelman ratkaisemista sen yksinkertaisimmalla tavalla”

Olen nuori muotoilija, joka työskentelee digitaalisen median, graafisen– ja tuotemuotoilun alalla. Ihmisen mielen toiminta kiehtoo minua ja sen tarkkailun avulla pyrin kehittämään omaa työskentelyäni muotoilun parissa.

Muotoilullani tahdon toimia tulkkina ihmisten välillä visuaalisin keinoin, jonka tavoitteena on luoda heille miellyttäviä kanssakäymisiä ja kokemuksia.

Roolini yrityksessä on vastata LivingSkills Oy:n yritysilmeestä, visuaalisesta viestinnästä ja markkinointimateriaaleista.  

Pidän mieleni virkeänä skeittaamalla, valokuvaamalla ja tutustumalla uusiin paikkoihin, kulttuureihin ja ihmisiin.

tatu.laakso (at) livingskills.fi

Toimistopäällikkö, vientisihteeri Leena Ranta

”Ei ole konstikaan olla rohkea, jos ei pelkää”

Olen yo-merkonomi ja vientisihteeri, ikää 60+.

Monipuolisen työkokokemukseni olen hankkinut legendaarisessa tamperelaisessa kenkäteollisuudessa viennin ja yritysjohdon assistenttina. Vastuullani on huolehtia muun muassa laskutuksesta ja käytännön asioiden sujuvuudesta. 

Harrastuksistani mieluisin on vanhan talon kunnostaminen. Ihana ikuisuusprojekti! Talon pihapiiri ja kevät herättävät kokeilevan puutarhurin, ja miksei, myös kokeilevan kokin, jos satoa tulee.

Työkalujen ja hallinnon lisäksi näpeissäni pysyvät dekkarit ja sarjakuvat sekä monet liikuntavälineet – pallot, raudat ja sauvat!

leena.ranta(at)livingskills.fi

Hallintopäällikkö Riitta Laakso

"Ei juutututa tähän !"

Olen koulutukseltani biologi ja juristi ja olen työskennellyt yli kaksikymmentä vuotta asianajajana. Olen kiinnostunut luomaan työvälineitä esimerkiksi perheoikeudellisten tilanteiden arviointiin. Vastaan yrityksemme lakiasioista ja hallinnosta: siitä että asiat tapahtuvat oikeaan aikaan ja oikeassa järjestyksessä.
 
Harrastan metsissä samoilua ja luovaa kirjoittamista.